MINÄ PIDÄN SINUSTA HUOLTA KUNNES SINÄ TIEDÄT TARPEEKSI PITÄÄKSESI MINUSTA HUOLTA

HEVOSET

PONIT

SIITOSTAMMAT

VARSAT


MUUT
 


Esittelen tässä hevoset, jotka suureksi ilokseni asuvat meillä. Minulla on mahdollisuus jakaa päiväni hevosteni kanssa ja seurata niiden elämää läheltä. Rakastan ja arvostan kaikkia hevosiani sellaisena kuin ne ovat, niiden oikeuksien ja persoonallisuuden säilyminen on minulle hyvin tärkeää. Samalla toivon, että voin antaa niille vielä tilaa elää hevosena, ottaen huomioon niiden luonnolliset tarpeet ja käyttäytymisen. Elää tässä maailmassa ja ympäristössä niin, jotta ne voivat toteuttaa itseään hevosena ja käyttäytyä niin kuin niille ominaista on. En totisesti osaa sanoa ainoastaan, että minä kasvatan hevosia, vaan myös hevoset kasvattavat minua.

 

© Johanna Poutanen
 

GRUBY

Ensimmäinen hevoseni nykyisestä laumastani. Gruby on hevonen johon voin luottaa, olipa kyseessä sitten reining tai pleasure kuviot. Messuesitys, vammaisratsastus. Kepeä ajolenkki kärryt perässä tai varsan opetuksesta matkustamaan. Hevonen joka tietää miten toimia tilanteessa kuin tilanteessa. Elämäni hevonen rakastaa esiintymistä ja on niin sanottu yhden ihmisen hevonen, minun, vieläkin vaikka Grubyn nykyinen toimenkuva on opettaa ihmisiä ratsastamaan. Opetushevosena se on korvaamaton, se ei anna mitään ilmaiseksi, mutta sen kärsivällisyys on rajaton. Gruby, opettajani, neuvonantajani, ystäväni, työtoverini itse-oikeutetusti kukkulan kuningas.

 

© Johanna Poutanen

VICTORS POCO HEIRROR Vihtori

Vihtori Vanhatalo, hevonen joka ei tuo itseään tykö. Laumassa sitä et ikinä edes huomaa, mutta kun Vihtori on ” in action” kylmäksi ei jää takuulla kukaan. Viktoriino on taiteilija, hieman omalaatuinen. Elää omassa maailmassaan, ”iik!” ja kesken haaveiden Vihtori huomaa todellisuuden ympärillään. Jos Vihtori olisi ihminen sillä olisi pyöreät lasit ja keskeltä päätä jakaus. Ja omalla ajallaan, se olisi teräsmies.

 

©Johanna Poutanen

VICS NU CINNAMON Mami

Mami, meidän tallin kanta äiti, äiti maa. Mamissa on jotain käsittämätöntä sisäistä voimaa. Rauhaa, jota se on antanut myös joka ainoalle varsalleen. Ennen kuin Mami siirtyi kokonaan vauvan teko puuhiin, se kantoi ratsastajaa kuin valtamerilaiva ja ikään kuin lipui paikasta toiseen. Ravi sillä oli niin tasainen, että teekuppikin olisi pysynyt käsissä. On rikkaus nähdä ympärillä näitä erin ikäisiä hevosia. Viisaus jonka näet vanhemmilla hevosilla tulee vain elämällä. Huomaa ettei niiden tarvi selittää. Saada oikeutusta. Osoittaa olevansa oikeassa, toinen väärässä. Sanoa.

 

©Johanna Poutanen

CHOCOS CHARM TEQUILA Lilli

Ensin tittelit, siis Siitostamma ja  Hevosten kansallisen feministi puolueen puheenjohtaja. Karvapeite vaihtaa väriä niin vikkelään vuoden aikojen mukaan, että nainen se ainakin on. Varsojen vieroitus on aina yhtä vakava paikka Lillille, joka kyllä kiiruhtaa takaisin varsan tykö joka välissä minkä pystyy järjestään. Hameenhelmat hulmuten olemme nähneet Lillin juoksevan lastensa luokse ja ilmassa väreilee ”Minä tulen!! Minä tulen!!”.

 

©Johanna Hytönen

DANDY TEXAS REMEDY Jätkä

Jätkä on jättänyt kilpailuhumun taakseen aikapäiviä sitten. Se viettää leppoisia päiviä omassa pikku metsässään, jonka kumpareilta se tarkkailee tammojaan. Silloin tällöin se saa satulan selkäänsä virkistys mielessä. Ja alla onkin sitten semmoinen menopeli, ettei paremmasta väliä. Ensimmäiseksi oriksi Jätkässä oli kaikki ne ominaisuudet, joita siinä halusinkin olevan. Jätkä on opastanut minulle kuinka oria tulee pitää ja millainen on ori jonka kanssa on helppoa olla.

 

©Veera Palonen
 

FIFTYS LOVEMAKER Make vaan

Missä tahansa se milloinkin sijaitsee tunnistat Maken karsinan oveen kiinnitetystä ilmoituksesta. JOS PURKUPUOLEN TYÖMIEHILLE TARVIS, OTA YHTEYTTÄ! Minä taas voin vahvistaa ja antaa suositukset. Sillä vahvatkin rakennelmat aina sementtiin valettuja tolppia myöten, hoituu käden käänteessä. Näinä huonoina työllisyysaikoina voinen myös mainita, että laidun järjestelyissä Make on pistämätön. Make myös pyörittää yhden hevosen seuralaispalvelua, mutta tämä tieto on luottamuksellista. Kiinnostuneet, nykyistä talli paikkaa voi tiedustella Lilliltä.

©Johanna Poutanen
 

WONDERFULL SPEEDY Typykkä

Simbly Wonderfull mare. Näen Typykässä legendaarisen Amerikkalaisen kasvattajan näkemyksen Quarter hevosesta. Edesmennyt Hank Wiescamp palkittiin moninkertaisesti  arvostetuilla Hall of Fame palkinnoilla eläessään. Vaikka häntä ei enää ole, hänen 70 vuotta kestänyt jalostustyönsä elää näissä hevosissa. 

MY NU MEANING Maisku

Vaikeina hetkinä on tärkeää, että meillä on joku joka kuuntelee, joku jonka luo me voidaan mennä ihan omana itsenämme.
Joskus hevonen voi olla se joka meitä kantaa, kun tuntuu, ettei mikään muu enää kanna.
Muistan kuinka kesänä jolloin Maisku syntyi, Piian tullessa työreissultaan kotiin. Piia suunnisti aina ensimmäisenä tammalaitumelle kuin tuulispää. Ja me sitten katsottiin porukalla suu auki, kun Maisku huomasi Piian ja pieni varsa höristen juoksi vastaan emänsä viereltä.

 

© Outi Uusitalo

GOLD REBEL BUCK

Sitten pahnan pohjimmainen, ei minun, eikä pienin. Tallin jengin kesto member ja itseasiassa isoin. Aikamiespoika on aina jouhet kohallaan ja muutenki muistuttaa partiopoikaa. Säntillisesti Tomppa tekee ilta toimetkin Outin pyynnöstä. Jota en käy tässä sen kummemmin selittämään. Jokainen päätelköön itse mihin kaikkeen hevonen pystyy. Joku on joskus sanonut, että koira muistuttaa isäntäänsä mutta tässä tapauksessa se on hevonen, joka muistuttaa emäntäänsä.

 

TL CHEROKEE CHEXY

En tiiä, mutta Saksassa ainakin suurin osa autoilijoista tuntuu olevan itsemurhakanditaatteja. Jos siellä ei olis nii upeita hevosia, niille teille ei minua saisi enää kirveelläkään. Erään pikkukylän saksalaisella laitumella laumasta erottui selkeästi yli muiden yksi hevonen, niiden kaikkien hevosten keskeltä en sitten enää muuta nähnytkään.

 

JUNES GOLD MAGIC Misu

Oon aina tienny että hevoset on viisaita ja niillä on ajatuksia. Mutta joskus munki kulmakarvat on niin koholla, että meinaa ohittaa päälaen.
Tää meijän Misu onki sellanen tamma, että se ottaa huolekseen meijänki hommat.
Ku näin saman ties monennenko kerran, että misu suivaantuneena tosiaan ihan oikeasti hakee pikkutyttölauman toiset tammat aijalta pois räpläämästä aitanauhaa, vakuutuin asian aitoudesta. Liekkö viime karkureissu ollu nii stressaava kokemus, että misu päätti huolehtia, ettei se tule toistumaan.
 

©Johanna Poutanen

WHIZ VANNA MOON Mooni

Minä tiedän mistä Leonardo da Vinci sai inspiraation Mona Lisan ilmeeseen. Just sama ajaton elegantti hymy löytyy virheettömänä meidän tallin Moonilta. Ajatelkaa ny, jos se ei oikeestikkaan ollut ihminen, vaan hevonen joka antoi aiheen maailman kuuluun maalaukseen!?
Jos se olikin Moonin esiäiti, jonka selässä Mona Lisa istu ku sitä taulua maalattiin.

 

©Johanna Poutanen

SAIL ME CHIC Siiri

Siiri sai kutsuma nimekseen kotonaan Saksassa Lusy, sittemmin katsottuaan pienen pippurisen tamman käytöstä, yhdessä tuumin nimeksi muutettiin Luzy. Suomeen tultuaan nimesin tamman mummoni mukaan Ziiriksi, koska huomasin kyllä miksi Z oli lisätty nimeen.

Kuinka ollakaan nimi on muuttunut takaisin Siiriksi ilman zetaa. Aika ajoin kummaan pois ässän ja kirjoitan naama vakavana zetan ässän paikalle.

 

CAUSE IMA DIAMOND Pim

Tässä olen minä, Pikku Pim.
Jos että vielä tiiä, kuulun kolmen koplaan johon kuulun mää, Ilona ja Mimosa. Me täytetään kesällä kaks ja sit me alotetaan isojen tyttöjen hommat. Me aletaan kantaan ihmisiä selässä. Mut mää en oo vielä ihan varma, alanko mää. Oikeesti me ollaan älyttömän kilttejä. Mut meijän on pakko olla tiukkoja mimmejä, et meillä säilyy asema meijän tallin käytävällä.
Me ollaan siinä iässä et me lakataan kaviot ja kammataan harjat. Mimosa käyttää papiljotteja et se saa kiharat ja Ilona blondaa harjan yhtä vaaleeks ku mulla on luonnostaa.
Nykysittäin me hengaillaan tyttöjen kans paljo maneesilla. Ainakin keskiviikkosin ja lauantaisin. Onneks talliin tuloajat on nostettu kahteentoista.

 

©Johanna Poutanen

DUN IT WITH GLORY Mimosa

Mimosa on yksi alituisen ilon aihe meidän tallissa. Ystävällinen ja herttainen hevonen. Sen kanssa on yksinkertaisesti helppoa olla. Se pystyy myötäilemään tiukoissakin tilanteissa ja tasapainottamaan ilmapiiriä. Monet hevoset ovat niin räiskyvän persoonallisia ja jotku kuten Mimosa tuntuvat elävän ihan omaa elämäänsä pää puoliksi pilvissä ja haaveellinen, syyntakeeton ilme silmissään haahuilee ihan omia menojaan.

 

©Jonna Koukkari

TURBO PLATES Plesku

Olet alusta asti erottunut joukosta seisomalla niin vuorenvarmasti omilla jaloillasi. Arvokkaan ja vahvan samanaikaisesti myös herkän gentlemanin olemus, joka sinussa vaan on. Kun ensimmäistä kertaa istuin selkääsi luulin, että joku oli jo salaa ratsastanut sinua. Sinä kasvoit ja kasvoit yli mittojen, mihin sinun luultiin jäävän. Nyt tiedän, että sinun täytyy kasvaa omaan kokoosi, ja se pukee myös sinua tavalla jonka tietää vain sinut nähtyään.

 

©Johanna Poutanen

WIRELESS LAN Akseli

Akseli. Akseli on valloittanut minut täysin. Ehkä Akseli on tuntunut alusta alkaen niin paljon minun “omalta” hevoselta, koska se muistuttaa niin paljon olemukseltaan Vihtoria. Yritätpä siinä sitten olla..? Ihmeellinen pieni suuri hevonen, joka taitaa sitten olla minun heikko kohtani.

 

©Veera Palonen

NICS GRAY NENA Neena

Kun hevoset saapuivat Saksasta, pihalla olikin tosi oudon näköinen harmaja tamma. Hiljaisena katsoin tammaa kulmat kurtussa ja mietin olinko tosiaan niin väsynyt, ku näin tuon hevosen saksassa, ettei muistikuvani täsmää “eikö sillä pitänyt olla laukkikin?” hmm.. Hämmennyksen vallassa menin tietokoneelle ja tarkistin saksassa ottamistani kuvista että” kyllä” pihalla oleva hevonen oli eri hevonen ! “Jestas, ne on laittanu suomeen väärän tamman!!??” Taas kerran tuntui siltä, et nää kuuluu tapauksiin “tämmöstä ei voi sattua ku mulle“. Samoilla papereilla matkusti  siis tyylikkäästi suomeen kaksi tammaa. Ja se oikeakin Neena pääsi vihdoin perille.

 

©Veera Palonen

MY LITTLE PLATES Timjami

Its amazing..
with blink of an eye you finally see the light.
Its amazing..
When the moment arrives that you know you`ll be alright
Its amazing..
and I`m sayin`a prayer for the desperate hearts tonight.
Life`s a journey not a destination and I just can´t tell what tomorrow brings.

 

©Johanna Poutanen

NU PLATES Aapeli

Kukkia sinä poimisit jos voisit. Kauneimmalle tammalle tallissa. Ruiskaunokeista, orvokeista seppeleen sinä sitosit. Tamman korvien ympärille pujottaisit. Ja jos kedon kukkia poimisit. Katkaistuasi kukan, pahan mielen saisit. Ja samalla ajattelisit kaikkia niitä kukkia, joita et poiminutkaan.

 

©Johanna Poutanen

PLATES CHARMING JOY Onni

Onni on Tosimies. Ollut sitä ihan ensi hetkestä lähtien. Kun Tosimies tulee paikalle, sen ei tarvitse sitä erikseen mainita. Jos Tosimiehellä on asiaa, se ottaa sen puheeksi. Kun Tosimies tekee jotain, se tekee sen kunnolla.

 

©Jonna Koukkari

NU BESIDE ME Ulpu

Pieni suuri hevonen. Seisot pienet kaviot tukevasti maassa jottei maailman tuulet pääse heiluttelemaan. Jokin sinussa koskettaa minua aina kun näen sinut. Ehkä se on se ettet vaadi mitään, et oleta mitään, et odota mitään. Jos sinut huomaa sinuna, sinä tulet kokonaan. Me kaikki tarvitsemme rakkautta, olla tärkeä, jonkun oma, omien ympäröimä. Rakastettu. Sinä olet, Ulpu.

 

©Johanna Poutanen

BLANKET JAC Oliver

Oliverin mielestä on turhan aikaista hömpötystä taluttaa hevosta aamuisin tarhaan, koska jokainen hevonen osaa kyllä kävellä itsekkin. Olosuhteiden pakosta Oliverin kuitenkin pitää suopua kulkemaan narun päässä. Niinpä Oliver matkaa tarhalle ikään kuin ei kiinni olisikaan. Matkan varrella pitää vaihtaa sana pari kaiken eläväisen kanssa, kuuluivat nämä sitten kaksi tai nelijalkaisiin. Jos mikään merkki tämän samaisen matkanteon aikana antaa aihetta olettaa ruokaa olevan kaulanmitan kantomatkalla, käy Oliver ne läpi ällistyttävän näppärästi. Tarhan portti taas on Oliverin valtakunnan keskus, siinä on mielialasta riippuen vartioitu turvavyöhyke. Ruoka aikaan taas Oliver asettuu koko hevosen mitalla syömään ja useimmiten tämä pituusyksikkö yltää aina viimeiselle heinä kasalle asti. Mutta ei tässä kaikki, Oliver toimii näin vain kuninkaallisen asemansa ollessa uhattuna. Mutta useimmiten se uskoo olevansa täysin lain ja säädösten yläpuolella

 

©Johanna Poutanen

BROADUARDO Sampsa

Kyllä. Mää voin tulla. ..Kyllä mää voin olla tulemattakin. Kaikki kyllä käy-.Joo, kyllä mää voin kantaa ratsastajaa! Ravi? Ravataan vaan! Kyllä laukka onnistuu. Ai haluat lopettaa? Kyllä me voidaan lopettaa, mut voidaan me vielä jatkaakin.

Kyllä! Eiku siis ei, en mää pelkää mitään.

 

©Veera Palonen
 

BROADYS FROST OLENA Hippu

Kerro jotain siitä kun se on aina nii iloiiinen ja sillä on kaikki niin hyvinnn,.. Ja  jotain siitä ku mää olin sillon semmonen, no se ku mä itkeskelin…Sillon Hippu tuntu ajattelevan,” Mitenkäs tässä pitäisi reagoida?? ...Mitenkäs täsä pitäisi toimia..?? Eikö se pilkku olis voinu hoitaa tämän..??”Nii ja se et sittenku antaa kauroja sen hörinä vaan kiihtyy mitä lähemmäs meneee….Nii, se on sitte Hippula!..Mutta mää sanon sitä kyllä Hipsula Hupsulaksi.

 


 

BH BILLY BOY-Billy,Billy..

Minä olen täällä ja sinä olet siellä. Sinä sanot,- lähde liikkeelle, tulen puolimatkassa vastaan. Minä ajattelen, että minä tulen mutta sinä et tiedä. Ettet löydä minua.

 

 

©Johanna Poutanen 

DANCING OKIE PAUL-Pauli

Pauli on cool! Ja sen ei tarvitse sitä teekeillä. Se tulee yhtä luonnollisen charmikkaasti, kuin talvella on lunta ja kesällä vihreää. Jos joku asia on hullusti ja rikkoo nuoren miehen arkipäivän rauhaa. Käsittelee se asian suoraan ja siinä paikassa ”Hups!, Jopas sattui!?” Ja matka jatkuu rennon tyylikkäästi, kuten ennenkin sen kummemmin pistämättä painoa tapahtuneelle. Töissä olessaan, siis ratsastustreeneissä. Yllättäen Paulille tulee mieleen kaikki jutut, joista olisi pitänyt puhua aikaisemmin. Tässäkään tapauksessa Pauli ei aikaile vaan laukkaa pötköttelee ja hirnahtelee tuon tuostakin tahdin ja vauhdin siitä häiriintymättä. Koskaan en ole nähnyt Paulin käyttävänsä aikaansa ilman aikoiseen mellastukseen sen kummemmin ihmisten kuin toisten hevostenkaan seurassa. Pauli näyttää oivaltaneen, kuinka tärkeää on uskoa itseensä ja huolehtia vain omista asioista.

 

©Swen Büchen
 

ARCLETIC CLASSY JAC Valo

..Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa joka hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Silloinkin kun kulkijalla on neljä jalkaa.
 

 

©Johanna Hytönen
 

STEPPIN LIL PEPPY Steppin Lil Peppin

Sanotaan hyvän hevosen olevan ”good mover”. Jo tässä vaiheessa voisin aina väliin sanoa sinulle, neiti Steppin Lil Peppin, että vähempikin riittäis. Sillä aina silloin tällöin meidän pitää esittää katsojan virkaa, et tää meidän pikku ballerina pääsee ikään kuin parketille. Mahan alta täytyy löytyä ainakin seitsemänsataa jalkaa, kun koreografia on jo päättynyt yläosa ei koskaan tuntunutkaan liikahtavan. Pihaton välittömässä läheisyydessä tai sen sisäpuolella tapahtuvat askareet ovat alati kiinteän tarkkailun alla. Tarkastelu myös suoritetaan mahdollisimman tyhjentävästi joka ilman suunnasta ja asennosta.
 

©Johanna Poutanen

RAISIN JAC  Pikku-ukko

Pikku-ukko, nii-in , on meillä Pikku-ukko oikeesti. Yhtenä päivänä se vaan tuli Saksasta, vaikka me kyllä luultiin et se asuu Ruotsissa. Kukaan ei oo koskaan kyselly sen perään! Eikä tullu hakemaan sitä pois. Eikä ilmottanu kadonneeksi. Eikä mitään!? Sit me yks päivä vaa päätettiin porukalla et ei me sitä enää kyllä annetakkaan pois.

 

©Veera Palonen
 

PRE FAX

Täysverinen Arabialainen. Olet maalattuna seinälläni, olet lukuisissa piirustuksissani, patsaana hyllyssäni, hevosena tallissani. Täysverinen Arabialainen tulet aina olemaan sydämessäni, sinä näytit minulle herkkyyden, jonka kaltaista en tiennyt hevosissa olevankaan.


 


 

CINDERELLA

Cinderella se tulee ja menee ees taas. Onpa mukavaa, kun se on täälä taas.
 

 

©Veera Palonen

CUTE AND TROUBLE Kultu            

Poikani, kuulehan, elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin hienot vaatteet..
 

 

 

 Alkuun

ETUSIVU

REVON RANCH

TOIMINTA

HEVOSET

ORIIT

HistoriaN HAVINAA

Artikkelit

Myytävänä

BLOGI