MINÄ PIDÄN SINUSTA HUOLTA KUNNES SINÄ TIEDÄT TARPEEKSI PITÄÄKSESI MINUSTA HUOLTA

Kasvatus

Tuntitoiminta

Hevostaito

Pyöröaitaus

Koulutus


Hevosen koulutus on minulle kutsumus, olen aina tuntenut tarvetta saada aikaan harmoniaa ihmisen ja hevosen välille. Koulutuksessa tähtään mieleltään myönteiseen, asenteeltaan positiiviseen ja turvalliseen hevoseen, joka liikkuu tasapainossa kantaen itsensä.

Aloitan koulutuksen aina maastakäsin tai pyöröaitauksessa työskennellen, jotta saan luotua suhteen joka syntyy hevosen vapaasta omasta valinnasta. Lähden tilanteesta missä hevonen sillä hetkellä on ja etenen hevosen ymmärryksen mukaan siinä ajassa, minkä se oppimiseen tarvitsee.

Jokainen hevonen on valmis muuttumaan. Asenne ihmistä kohtaan saattaa muuttua sadasosa sekunnissa, kunhan se esitetään hevosen kannalta merkityksellisesti. Ei ole väliä minkä rotuinen, ikäinen tai mikä hevosen käyttötarkoitus on, jokaisen hevosen sisällä on ”hevonen”joka tuntee. Jokaisen elämä on arvokasta.

 

sivun kuvat©Johanna Poutanen

Haluaisin minun koulutusfilosofiaa kuvaavan Ray Huntin sanat ”fix and wait, let it happen”.
Ihmisen todellinen merkitys hevosen elämään syntyy ainoastaan hevosen omien prioriteettien nojalta.
Niinpä parhain vuorovaikutus syntyy aina käyttämällä kommunikointiin hevosen omaa luonnollista käyttäytymismallia ja sen tapaa ilmaista tunnetilojaan sekä ajatuksiaan omalla ruumiillaan.

Annettaessa hevosen oivaltaa itse asiat, sen asenne työskentelyyn tulee myönteiseksi ja ymmärtäessään se omaksuu uudet asiat nopeasti. Kunnioituksesta hevonen antaa ihmisen määrätä vauhdin ja suunnan. Luottamuksesta se myötää omalla kehollaan ihmisen tahdon mukaisesti.

Koulutuksessa kärsivällisyys ja nöyryys kulkee käsi kädessä periksi antamattomuuden kanssa. Tasapaino tässä syntyy kyvystä katsoa asioita hevosen näkökulmasta. Työskennellään hevosen ajassa. Ajantaju katoaa, ajalla ei ole merkitystä. Eletään juuri siinä hetkessä. Tarvitsemme viisautta, jotta voimme auttaa hevosta ja sisäistä vahvuutta jotta voimme olla sille lempeä.

Vaikka olen jo vuosia ammattimaisesti työskennellyt hevosten kanssa, niiden vilpitön suoruus ei lakkaa hämmästyttämästä minua. Hevosten koulutus tuo paljon vastuuta, mutta se on myös äärimmäisen palkitsevaa. Jokainen hevonen opettaa edelleen minulle jotain itsestään, hevosesta.

 

 

 

ETUSIVU

REVON RANCH

TOIMINTA

HEVOSET

ORIIT

HistoriaN HAVINAA

Artikkelit

Myytävänä

BLOGI