MINÄ PIDÄN SINUSTA HUOLTA KUNNES SINÄ TIEDÄT TARPEEKSI PITÄÄKSESI MINUSTA HUOLTA

HEVOSET

PONIT

SIITOSTAMMAT

VARSAT


MUUT
 

©Johanna Poutanen

RUSTINJUSKA

Poni täyttä kultaa joka tuuma.
Ja tietäkää se ei ole vain hetken huuma.
Lempeästi mutta varmasti se aloittaa pienten koulutuksen olemalla sopivan kärsivällinen ja taitamalla odottamisen. Kunnes alkuun ollaan päästy, ei hevoshulluudelta kukaan ympäriltä säästy. Vauhtia ja suuntaa se ohjaa lapset ottamaan. Olemalla omapäinen opettaa  menosta vastuun kantamaan. Tarvittaessa  Quartteriin se hyvin täsmää. Ja on vakaa kuin suomenhevonen, vaikka lapset ympärillä häslää. Lasten opettaja RustinJuska ompi, On joka hetki toinen toistaan hienompi.
 

©Johanna Poutanen

IISA

Vuosia sitten etsiessäni toimivaa lasten ponia, saisin todeta, että se on lähes ”Mission Impossible”. Poni kuitenkin löytyi ja ostohetkellä en tiennyt, että tulisin saamaan niitä kaksi. Sillä Iisa pyöräytti kevään korvalla tammavarsan. Iisa on korvannut meidän perheessä niin tietokoneen kuin lapsenpiiankin paikkaa. Se on myös korvannut polkupyörän lähes kokonaan, kuten minunkin poni aikoinaan. Näin ollen poni löytyy parkista mistä milloinkin leikkien lomassa yhdessä Rontiinan kanssa. Toisinaan en tiedä kieltääkkö vai kannustaa, kun kaksi ponia sujahtelee ohi pitkin pihaa ristiin rastiin. Lapset ovat saaneet opetella Iisan kanssa kuinka kasvetaan hevosihmiseksi. Mitä tarkoittaa ystävyys, vastuu ja ilo pienistä asioista hevosen kanssa yhdessä.
 

RONTIINA

Meidän Rontiina on kyllä kasvanut aikuiseksi mukana ihan kaikessa mitä maa päällään kantaa tai ainakin meijän Ranchillä. Sitä varmasti vois sanoa suomalaiseksi shetlannin työponiksi. Tai ainakin työponin varsaksi. Ratsuponiksi oppiminen tapahtui siinä sivussa lasten leikkien ohella. Tai ainakin siihen asti kunnes siihen piti puuttua. Eipä mennyt aikaakaan, kun taas kerran istuttiin sanattomana suu auki penkillä, kun Rontiina alkoi vetää metrin liuku-pysähdysjälkiä hiekkaan. Niin totta, rivien väliin on pistetty paljon julkaisukelvotonta materiaalia. Jännityksellä jäämme seuraamaan tarinan etenemistä ja siistimme sen ennen kirjoittamista.

ETUSIVU

REVON RANCH

TOIMINTA

HEVOSET

ORIIT

HistoriaN HAVINAA

Artikkelit

Myytävänä

BLOGI