MINÄ PIDÄN SINUSTA HUOLTA KUNNES SINÄ TIEDÄT TARPEEKSI PITÄÄKSESI MINUSTA HUOLTA

                                                                                                                                                                    Artikkelit    Etusivu

Sanan Mahti     (Akselin ja Pilkun 1-vuotiaiden varsojen kuvaaja on Jenni Tokola)


Raamattu sanoo, Alussa oli vain sana, tämä antaa meille kalpean käsityksen sanan mahdista kuinka isoja asioita siitä voi syntyä.

Välitämme sanoin tietoa ympäristöön itsestämme kaiken aikaa. Mitä haluamme jättää jälkeemme, mitä kasvattaa, mitä rakentaa.

Sana kulkee kaikkialle mukanamme, kohtaamme sitä joka paikassa. Sana antaa mahtia. Sanalla voi vaikuttaa. Mutta ennen kaikkea se luo itsessään helposti kasvavaa etenevää energia virtaa. Olemalla sanasta tietoinen annamme itsellemme työkalun vailla vertaa.

 

Voima sanoja voi käyttää hyvässä tai pahassa. Vahvistus sana voi olla vaikkapa niinkin yksinkertainen asia kuin oman voima eläimen lausuminen tai kuten minulla oman isovanhemman tuttu lausuma, ”maailman suurin onni on tyytyväisyys”, tuomaan hetkessä laatua ja voimaa pitkäkantoisesti.
Vastavuoroisesti kirosanojen käyttö sananmukaisesti kiroaa ja niiden käyttö välittää ympäristöönsä itsestään riittämättömyyden tunnustuksen, pahoin voivan ja ympärillä väreilevän raskaan paineen. Ihmettelen kuinka näiden sanojen kanssa voidaan elää käsikädessä käyttäen niitä lauseen joka toisessa sanassa, ilman että niiden alle lyyhistyy.Kun taas Äiti Amma halatessaan kuiskailee käheästi loputtomasti sanoja Ma ma ma joka merkitsee rajojen
ylittävää universaalia rakkautta ja luo sanoillaan taian omaisen huikean rakastavan tunnun joka välittyy koskettavasti ja voimallisesti tähänkin kirjoitus hetkeen.

Yhdestä kirjasta luin kuinka tiedemiehet ovat ällistyneet rakentaessaan laitteen joka mittaa energia virtaa miinuksen ja plussan asteikolla. Amerikan suuren radio aseman lähettimien välittämät energiat värähtävät hiukan plussaa. Sadatteleva kaunainen ihminen saa aikaan miinuksen pohja lukemat kun taas elämänsä loppu hetkillä kuoleva ihminen kiittää, ylistää rukouksessaan elämäänsä ja saa näin aikaan positiivisen puolen mittarin taulukon lukemat loppumaan ja osoittimen pyrkivän yhä ylemmäs.


Kummallista kuinka vuosia olen ihmetellyt esimerkiksi
loitsun voimaa, kaikesta ymmärryksen yli kun olen aina
ollut kiinnostunut. Yhtäkkiä oivalsin että niinhän se on. Loitsussa on lausutun sanan ilmoille purkautunut energia joka lähtee vaikuttamaan, kylväen iloa tai tuhoa. Riippuen miten sitä käytetään. Harva ymmärtää mitä sanottu sana saakaan aikaan. Siksi tulisi tarkkaan harkita mitä ilmoille suustaan päästää. Joko sillä lisää itselleen vastaisuudessakin pimeän puolen sanan käyttämisen tarvetta, oikeutukseen käsivarren mitan päässä. Tai sitten sillä avartaa elinpiiriään, aukaisee kipeitäkin paikkoja, tyynnyttäen haavoitettua mieltä. Suurimpana kaikista se välitetään ilmoille ilman tarvetta saada kunniaa tai tunnustusta. Vaan kipunoiva hyvä energia hyväilee koko elämisen kenttää yli rajojen kun sitä toisen tietämättä toiselle toivotetaan.

Juoruilulla on usein sanan merkittävä vahingollinen vaikutus kohteeseensa,  vaikka se tehtäisiinkin vilpittömällä mielellä ainoastaan tarkoittaen tietojen siirtoa totutulla tavalla.

Kun taas näkemällä hyvän puolen asiassa kuin asiassa ja ilmaisemalla se sanoin, annetaan kullekin kohteelle toivoa ja  rakkautta. Kevennetään yhteistä elämäämme tällä maapallolla.

 
Monet jotka on seurannut työskentelyäni hevosten tai muun ympärillä olevan kanssa, ihmettelee puheluani kaiken eläväisen kanssa. Se on minusta täysin luonnollista ja melkeinpä tunnen virtaavan energia tiedon kulun poispäin ja takaisin. Enkä voisi kuvitella toisin, juttelen täsmälleen samalla tavalla kuin silloin kuin olin vielä lapsi ja minulla oli siihen yleisesti hyväksyttävä lupa.
Kerronpa hevosille niiden kanssani toimiessani selvin suomalaisin sanoin kaiken minkä milloinkin asia yhteyteen selvennystä katson tarvitsevani, enkä epäile yhtään tulenko ymmärretyksi tai kuulluksi ja eipä tee niin hevosetkaan. Voisinpa melkein väittää että vaikutus on suurempi kuin kanssa ihmisille sanan kautta välittä tieto.

Kun kertoo hevoselle sanoin mitä haluaa. Antaa, paitsi oman kehon läpi siivilöittävän tahattoman eleen näkyä, myös voimallisesti vaikuttavan näkymättömän virran ohjata aistiemme yhtymistä samassa taajuudessa. Mikä alkujaan on ollut perin luonnollista ja normaalia.

Muutoksen haluavalle sanan alku lähteiltä löytyy myös syy niin hyvään kuin pahaankin tarvitun ilmaisun synnyn tarpeeseen.

Ilmennetään itseämme käyttämällä Sanan mahtia hyvyyden avartamiseen ympärillemme. Hyvän tahdon sana kuuluu aina kauas ja rakentaa. Ja palaa aina takaisin lähettäjälleen.

Sanoja voi käyttää kysymyksiin asioiden tarkentamiseen, erehdysten ja väärin ymmärrysten välttämiseksi.

Sanoja voidaan käyttää ankkureina erilaisiin toivottuihin reaktioihin. Jokaisella on vapaus päättää millä energialla sanan lataa. Sanoilla voi myös luoda oman vankilansa.

 
Jos jokainen aina sanoisi vaan sen minkä haluaisikin
häpeilemättä, totuuden kuulemiselta toisia suojaamatta omia tarpeitaan väheksymättä. Ei syntyisi muuta kuin pelkkää hyvää, sillä rakennettaisiin parempaa kasvu alustaa kaikelle ylevälle elämäämme.

On tärkeää sen totuuden ymmärtäminen, että alkuperäinen ilmaisun lähtökohta on aina hyvä, sillä ihminen on kuitenkin aina alkuperäisessä tarkoituksessaan hyvä.

 

 

 

Kuva voi olla yli tuhat sanaa ja sana yli tuhat kuvaa. 

Sanokaa jos teillä on sanottavaa ja olkaa sanomatta mitään, kun sanottavaa ei ole.

Alkuun